Tech Zóna

Hírek, tesztek egy helyen

VR szemüveg teszt - A virtuális valóság közeleg

2017. június 09. 22:00 - _Dawe_

Napjainkban már itthon egyre több felhasználó használja az okostelefonnal működő VR szemüvegeket.  Az eszköz használatához először egy VR-applikációt kell letöltenünk telefonunkra, ezután pedig már élvezhetjük is a 21. század újabb „csodáját” – elvárásaink legalábbis így összefoglalhatók vele kapcsolatban.

 

New Universal Head Mount Virtual Reality VR Glasses 3D Video Glasses 3D Movies Games for 3.5-5.6" Phone Google Cardboard Glasse

 

El kell ismernünk, a hétköznapi felhasználók számára elérhető VR-technológiának még jónéhány lépcsőfokot meg kell mászni a fejlődés létráján, haladásának tempója viszont igen bíztató. Nem csak a kezdetlegesnek számító játékok könnyen beszerezhetők hanem már elég komoly és minőségi elemek is forognak a piacon pl.: Roller Coaster vagy Jurassic VR.

 

 

 

 

 aeProduct.getSubject()

 

Maga a szemüvegkeret műanyagból készült, belsejében két speciális lencse van, ezek az eszköz tetején található csúszkával állíthatók. Az összeszerelés minősége nem a legjobb, és lehetne kényelmesebb is, egy kicsit szorította a fejemet. Gamepad nem szükséges hozzá, sőt felesleges, mert nagyon sok játék abszolút nem is igényli. Mindent a fejmozgatásával lehet irányítani.

Mivel kompatibilis ez az eszköz?3,5” – 5,5” közötti telefonokkal, ez alól kivételt képez az iPhone 6 Plus.

Extra negatív tapasztalat: azt vettem észre, hogy amikor  sokáig használtam a szemüveget elkezdett fájni tőle a fejem.  Lehet, hogy nem a legjobb a szemnek, ha 5 centiről nézzük az okostelefont.

 

komment
Címkék: Tesztek Kezdőlap

A bejegyzés trackback címe:

https://techzona.blog.hu/api/trackback/id/tr7112544887
süti beállítások módosítása