Tech Zóna

Hírek, tesztek egy helyen

4 Érdekesség, amit nem tudtál a 3D nyomtatásról

2017. június 12. 17:33 - _Dawe_

Tudod, mikorra nyúlik vissza a 3D nyomtatás vagy, hogy milyen anyagokat használnak hozzá? Ha nem, akkor jó helyen jársz, ugyanis összegyűjtöttem 4 érdekességet a 3D nyomtatásról.

 

1. A 3D nyomtatás már az 1980-as években kezdődött

A 3D nyomtatás már régebbi időkre nyúlik vissza, mint gondolnád. Mivelhogy Chuck Hill 1984-ben feltalált egy olyan eljárást, amit sztereolitográfiának neveztek. Ez UV lézereket használ fel fotopolimerek megszilárdítására, amely rétegeket hozott létre. 1985-ben pedig a Materialise vezérigazgatója Fried Vancraen volt az, aki saját nem számítógépes "FDM" modelleket hozott létre.

 

Képtalálat a következőre: „3D printer”

 

2. Különböző anyagok felhasználása a nyomtatáshoz

Nagyon sok anyagot lehet használni 3D nyomtatáshoz, mint például az ABS műanyagot, vagy PLA polyamide üveggel dúsított sztereolitográfiás anyagokat, acélt, titánt, ezüst vagy éppenséggel aranyat.

3. Felépítettek egy házat 3D nyomtatóval 24 óra alatt

Bizony 24 óra alatt felépítettek egy 37 négyzetméteres, teljesen lakható és dizájnos házat. Ráadásul sokkal kevesebbe került, mintha a hagyományos módon építették volna fel. Ebből is látszik, hogy milyen óriási lehetőségek vannak és lesznek a 3D nyomtatásban.

 

4. A 3D nyomtató toll

Természetesen már nem csak "hagyományos" 3D nyomtatók vannak piacon, mivel már lehet kapni toll változatban is. Természetesen, ezzel nem tudunk házakat nyomtatni, de ettől kisebb dolgokat igenis lehet vele készíteni. Ez a kütyü nem is olyan drága és egy kiváló ajándék lehet gyerekeknek.

 

Képtalálat a következőre: „3D printer pen”

 

 

 

komment
Címkék: Hírek Kezdőlap

A bejegyzés trackback címe:

https://techzona.blog.hu/api/trackback/id/tr4512565081
süti beállítások módosítása